דר' שכטר, מנהל מחלקת הילדים מתריע על הצורך בשינוי אופן קבלת הסטודנטים לרפואה בעיתון דוקטורס אונלי:
חברי וחברותי הרופאים, מזה שנים מטרידה אותי הבעיה של מיון וחינוך הסטודנטים לרפואה בארץ.
התחושה שלי ושל חברי למקצוע במחלקתי היא שהדגש שקיים ברב האוניברסיטאות הארץ בקבלה לבית הספר לרפואה היה ונשאר בעקר ההישגים הלימודיים בבגרות ובפסיכומטרי וזה עקר המיון הראשוני. כאשר מבחינת האישיות המתאימה למקצוע הרפואה ברור שחיוני לחולים שיטפל בהם רופא: אנושי, אמפתי, מקשיב ומכיל.
לצערי מניסיון עם שתי אוניברסיטאות במהלך השנים לא ראיתי ממש סינון טוב ומתאים מבחינת התכונות שציינתי שדרושות לרופא הרצוי ושבלעדיהן רופא מקצוען וחכם מאד בלבד מבחינתי שקול רק לרובוט.
מציע לשנות מן היסוד את הגישה הנוכחית במבחני הקבלה ולתת למתאימים יותר למקצוע מבחינה האנושית נקוד גבוה באופן משמעותי ועדיפות לקבלה ללמודי הרפואה.
למדתי לאורך השנים הרבות במקצוע, שללמוד ולדעת את החומר ברפואה לא צריך ממש להיות גאון, צריך בעיקר להשקיע. הרי ידוע שמחצית ויותר מהרופאים שמתחילים כעת לעבוד בארץ הם בוגרי חו"ל שחלקם הגדול, לא עבר שום סינון של ציונים ופסיכומטרי לפני הלימודים שם ורובם ככולם משתלבים יפה במערכת הבריאות. לעומת זאת ראיתי והתנסיתי בכך שגאון סוציומטי בתחום הרפואה – לעולם לא ילמד להיות אנושי!
ראוי גם לציין שבחתך כל בוגרי המסלול הארבע שנתי שלמדנו, לעומת המסלול הרגיל, הם בגדול בעלי נתונים אנושיים טובים יותר משמעותית זאת לדעת כל הצוות שלנו שמלמד.
הגיע הזמן לעשות תיקון.
ד"ר יעקב שכטר M.D / M.H.M
מנהל מחלקת ילדים
מומחה במחלות ריאה ילדים
מרצה בכיר נלווה בבית הספר לרפואה של הטכניון
ברצוני להדגיש שמעבר לבחינת יכולת אמפטית ואנושית, חייבים לבחור את הסטודנטים בעלי יכולת הגמישות וההסתגלות כדי לאפשר להם את החוסן הנדרש במצבי שחיקה הפושים במערכת הבריאות והכותשים גם את הרופאים הטובים ביותר.
דר' מרגלית