אומרים שמכל משבר צומחים. צחוק הגורל הוא שיותר מכל מה שפעלנו במסגרת המסע החברתי במשך 3 שנים, להבראת מערכת הבריאות, הגיע נגיף אחד קטן, הציף את הבעיות העיקריות של המערכת והביא להשקעת משאבים אדירה ולהגברת מודעות משמעותית בקרב הקהל הרחב ומקבלי ההחלטות בצורך האמיתי בהבראת המערכת!
משבר הקורונה עשוי להשאיר מאחוריו מערכת בריאות ציבורית טובה מאי פעם…
מציאות של הגבלות וסגר חייבה את מערכת הבריאות לפתח תפישת שירות הוליסטית של רפואה דיגיטלית והביאה להזדמנות חסרת תקדים שעשויה להשאיר אותנו עם מערכת בריאות מחוזקת ומותאמת לאתגרי העתיד
גם אם זה עוד לא נראה באופק, בראייה ארוכת טווח עשוי משבר הקורונה עשוי להשאיר מאחוריו מערכת בריאות ציבורית טובה מאי פעם. מערכת בריאות שבפרק זמן קצר נכפה עליה לפתח יכולות טכנולוגיות ומיומנויות טיפוליות שבימים רגילים היה לוקח שנים להטמיע, הן בקרב כלל צוות המטפלים והן אצל ציבור המטופלים.
בימים אלה ממש חווה התחום של “רפואה מרחוק” זינוק דרמטי, במערכת הבריאות בכלל ובקופות החולים בפרט. קפיצת מדרגה שמצד אחד ממחישה כיצד מדינת ישראל פספסה עשור שלם של הזדמנויות להטמיע טכנולוגיות רפואיות בקרב מטפלים, אך מצד שני חושפת הזדמנות ייחודית שלאורך זמן כולנו צפויים להרוויח ממנה. אז מבלי להפחית בחומרת המצב, משבר הקורונה יוצר הזדמנות חסרת תקדים שיכולה להשאיר אותנו עם מערכת בריאות מחוזקת ומותאמת לאתגרי העתיד.
לאורך השנים התפתחו במערכת הבריאות, אם ביוזמת בתי חולים או קופות החולים ואם ביוזמת חברות וגורמים פרטיים, מגוון רחב של שירותי בריאות מרחוק. מהם בתחום האבחון וטיפול רפואי (מפגש דיגיטלי עם רופא מטפל המכונה(e-visit, ,ביצוע בדיקות בטכנולוגיה מתקדמת וכו’) פישוט של ביורוקרטיה (קבלת מרשמים לתרופות, בקשות לימי מחלה וכו’) וכן בתחום הנגשה ושירות (משלוח תרופות עד הבית, לקיחת דם למעבדה ועוד).
אלה הם שירותים שכולם נמצאים על רצף הבריאות, אך רובם ככולם היו נקודתיים, שלא לומר עמדו בפני עצמם. לא אחת, קיבעון מחשבתי, טכנופוביה של צוותים מטפלים, מודלים כלכליים מורכבים ותת תקצוב הם שניצבו למול תפישת החדשנות ומוטיבציה אישית של מנהלים וקובעי מדיניות במערכת הבריאות. עם זאת, מגיפת הקורונה שפרצה לחיינו ושינתה את דפוסי החיים בישראל מקצה אל קצה החלה לשחרר חסמים שמנעו שגשוג דיגיטלי חיוני בתחום הבריאות.
מציאות של הגבלות וסגר היא שבפועל חייבה את מערכת הבריאות לפתח תפישת שירות הוליסטית של רפואה דיגיטלית. כאמור, ובשונה מהשירותים שהיו קיימים טרם תקופת המגיפה, מערכת הבריאות מפתחת יכולות ומיומנויות ייחודיות של רצף טיפולי ומענה רפואי וסיעודי שמתחיל ונגמר בביתו של המטופל.
(המאמר התפרסם לראשונה ב-ynet)
ראו גם מאמר בנושא פריחת הייעוץ הרפואי מרחוק